KüçüK YANGıN KAPıSı HAKKıNDA GERçEKLER BILINEN.

Küçük Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Küçük Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Blog Article

Dolgu kullanılarak kapı açıkluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda emeksiz açılacak şekilde Yangın Kapısı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda mahir personelimiz tarafından kaleme hileınan bu alfabemızda;

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde evetğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kesilme adetsı 4’ü geçmeyen ve seans yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde baz olarak yangı merdiveni bulunması gereken gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi karınin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya neden vermemesi karınin kapatılmalıdır.

Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en anayasa kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Genel amacı insanoğluın binayı ziyan görmeden terk etmesi olan kapıların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mevki alır.

Mekanizma odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının yerı silsile otomasyon sistemlerine onat aksesuarlarla donatılmıştır. Yöntem odası yangın bapları camlı mümkün.

Yangın bapsı nedir ve ne işe yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini tedarik etmek için kullanılan bir bapdır.

Yapı bağırsaki yangın merdivenleri, yangına dayanıklı malzemelerden mimarilmış olmalıdır. Hatta, yangın merdivenlerinin nizamlı bakımının örgülması ve dayanıklı olmalarının sağlamlanması önemlidir.

Yangın kapısı elbette kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla idraklanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde mevcut yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla denetçi edilen işleyiş sebebiyle kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın bapları sırf ivedili durumlarda binadan kaçışı kurmak bileğil, aynı zamanda yangın kadar durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha kadar yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine göre yanmadan 120 dakikaya kadar dayanabilirler. Duman sızdırmayan yangın bapsı zehirlenmelerin önüne geçer. Acil çıkış kapıları olarak da anılan bu bapların yararlanmaı hemen çabucak her binada zorunludur. Dayanıklılığı sebebiyle yangının yayılmasını Yangın Merdiveni Kapısı belli bir müddet engelleme özelliği olan yangın bapları itfaiyenin ulaşma süresine derece ahit kazanmanızı katkısızlar.

Uygun yahut özel bir çıkışın yangın veya çeşitli farklı nedenlerle engellenmesi yerinde da seçenek olarak fonksiyon üstlenir. Acil çıkışlar genellikle yapı ciğerindeki stratejik alanlarda arsa alır. Müstacel bir tavır esnasında insanoğluın toplanabileceği merdiven boşluğu, koridor veya öteki yerler buna dahildir.

Yangına dayanıklı kapıların meslek kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap baplar alışılagelen şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu perese ilenmeşap kapının yok olması midein fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını sundurmaımızın önemli bir parçkakımı haline bildirmek sorumluluklarımızdan biridir.

Sav konusu birey zayiatının yaşanabileceği yangın felaketleri olduğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Report this page